ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Финансов иновационен лагер на Джуниър Ачийвмънт България

На 19-20.04.2015 година се проведе Национална инициатива „Финансов иновационен лагер“ на Джуниър Ачийвмънт България.
Общо 360 отбора от цяла България взеха участие в решаването на предварителния казус, като до финалите достигнаха само 60 ученици.
Под ръководството на госпожа Светлана Галактионова – учител практическо обучение, 11 ученици от Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ – Варна представиха много иновативни и креативни идеи във вид на образователни игри, нов вид кредити и други форми.
За финала се класираха 6 ученици: Пламена Калъчева – 12е клас, Антония Димитрова – 12е, Теодора Иванова – 11б, Мериан Атанасова – 11б, Айлин Асенова – 9ж, Ренета Димитрова – 9ж.
Инициативата се проведе в хотел „Radissоn Blu Grand Hotel“  гр. София, по време на която младежите решаваха казус, свързан с разработването на иновативен финансов продукт/услуга или иновация в начина на ползване и предоставяне на вече съществуващите финансови услуги от гледна точка на потребителите.
Учениците бяха разделени в различни екипи от различни училища и населени места. Доброволци от Ситибанк България помагаха на участниците с консултации и съвети, като в края на състезанието отборите презентираха пред жури своите идеи.
ПГИ „Д-р Иван Богоров“ има представители в отборите, класирани на призовите места: 1 място – Ренета Димитрова, 2 място – Мериан Атанасова, 3 място – Айлин Асенова и поощрителна награда на журито – Пламена Калъчева.
Тази инициатива даде възможност на учениците да вникнат в реалните условия на бизнеса, да научат за икономическите модели и инструменти за управление, прилагани във финансовата сфера. Участниците се сприятелиха за тези 2 дни и работиха като екипи. В свободното време не спираха да обсъждат своите идеи и да демонстрират  креативно мислене. Джуниър Ачийвмънт България осигури прекрасни условия за престоя на учениците и за пореден път им предостави възможност да демонстрират своите знания и умения  в реална среда.