ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Националното състезание “Най-добра учебна компания`2015”

На 5 юни 2015 г. в Интер Експо Център – София, се проведе седмото издание на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България. Близо 450 ученици и студенти от 52 учебни компании от цялата страна участваха в Националното състезание “Най-добра учебна компания`2015” и  представиха своите  проекти.

Професионална гимназия „Д-р Иван Богоров“ представи  Учебна компания „Cube activities“ от 11д клас с ученици: Гергана Боева, Божидар Иванов, Изабела Христова, Ивелин Петков и Валентин Миланов с ръководител Светлана Галактионова – учител практическо обучение. През цялата година учебната компания се занимаваше с рециклиране на периферни устройства, като създаваше нови и иновативни продукти във вид на магнитни копчета, щипки за документи, касички, рамки за снимки, кутийки за аксесоари и други. Те представиха на форума своята реализирана бизнес идея с реален продукт, разработен като част от целогодишната програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България.

Съревнованието включваше няколко етапа – презентация на сцена, панелни интервюта и продажби на щанд. Гимназистите се справиха отлично с представянето на презентацията, както и на панелните интервюта на щанда. Журито задаваше своите въпроси на английски език. Ивелин Петков и Божидар Иванов перфектно отговаряха на въпросите и демонстрираха отличен английски език. Рекламните материали, изготвени от учениците бяха на много високо ниво.  Посетителите с интерес разглеждаха щанда, участваха в томбола и купуваха нашите продукти.

ПГИ „Д-р Иван Богоров“ спечели две номинации – „Най-добър социален бизнес“ и „Най-добра презентация“.