ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Тържествено откриване на новата учебна 2016/2017 година

Уважаеми колеги и ученици,

Добре дошли отново на училище! Добре дошли в 26-та учебна година на Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“.

Древните народи – елини, китайци, перси, юдеи са изписвали думата учител с главна буква, защото учителите са тези, които са притежавали знания, мъдрост, опит и огромна любов към всеки от учениците си.

Уважаеми колеги! От всички участници в системата на предучилищното и училищно образование на вас е отредена най-трудната задача – да бъдете на фронта на реформата. Дано високият професионализъм и отдаденост, които се изискват от вас да получат подобаваща обществена оценка. Желая на всички здраве, сили и много вяра в успеха.

С добре дошли се обръщам и към учениците, които за първа година ще се обучават в гимназията. Благодаря, че с избора на нашето училище изразихте доверие в нашия професионализъм. Уверявам ви, че ръководството на училището и цялата педагогическа колегия ще направим всичко за да го оправдаем. Предстои ви да учите в училище, в което ще се опитаме да ви научим как да мислите, а не какво да мислите, в училище, което освен на иновациите държи на националните традиции, което се бори да поддържа националната идентичност в епохата на глобализацията, което иска да не забравяме предходниците си – достойните българи дали мило и драго за родината си. Ще ви научим, че когато имаш достатъчно, за да живееш добре, трябва да имаш и нещо, за което да живееш.

За един випуск – този на 12 клас днешният 15 септември е последен. Годината ще премине с вълненията за абитуриентския бал, избора на висше училище, но и с задълбочена подготовка за ДЗИ и квалификационни изпити.  Нужна е воля, а понякога и късмет, но най-вече е нужно постоянство.

На Вас ученици, пожелавам воля и успех в овладяването на знанията. Бъдете дръзки и да отстоявате мечтите си.

На всички да е спорна годината!

Честит първи учебен ден и на добър час.

YouTube Preview Image