ПГИ "Д-р Иван Богоров"

НАЙ–ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА

На 28.XI.2016 г. учениците от десетите класове на ПГИ“Д-р Иван Богоров“ се включиха в инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“. Сформираните  5 екипа се запознаха с най-големите проблеми, които имат хората днес и чрез мозъчна атака представиха своите виждания относно  кои са най-големите проблеми на хората, с които общуват, на хората в град Варна в момента и  на децата и възрастните в България в днешно време.

Изгледаха 3 клипа, в които се разказва за това какви проблеми имат хората на нашата планета, независимо от това в коя страна са родени или живеят и как млади хора се опитват да променят средата. Представени бяха 17-те глобални цели. Всеки екип избра по три от тях, които представляват по-специален интерес за него и се запозна с конкретните решения и действия, които са избрали държавите за постигането им. Екипите направиха оценка и дадоха свои предложения за решения и действия, които държавите могат да предприемат за постигане на тези цели.

Tака показахме, че сме активен партньор на УНИЦЕФ и Министерството на образованието в мисията да постигнем Глобалните цели за устойчиво развитие до 2030 г., за да заживеем в един по-добър, по-справедлив и по-отговорен към планетата свят.