ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Честит празник!

Уважаеми учители и служители, скъпи ученици, драги родители,

Поздравяваме Ви с 28-годишния патронен празник на

 ПГИ „Д-р Иван Богоров“!

На 11 май православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, а нашата гимназия отбелязва поредния светъл ден, в който правим равносметка на постигнатото и чертаем планове за бъдещето.

Училището е храм на духа, на познанието, на вечния човешки стремеж да се преоткрива светът и всеки да намери мястото си в него. Поколения млади хора са преминали през класните стаи на гимназията. Тук са се раждали мечти, стартирали са житейски проекти, получавали са подкрепа  множество креативни  и амбициозни идеи.

Уважаеми преподаватели, бъдете все така всеотдайни в благородната си професия. Обичайте безрезервно възпитаниците си, подкрепяйте техните смели мечти, давайте им криле за полет. Достойно защитавайте авторитета на гимназията и вярвайте, че плодовете на вашия труд ще бъдат оценени по достойнство.

Скъпи ученици, съхранявайте създадените традиции и същевременно изграждайте една нова визия на гимназията. Бъдете здрави, целеустремени и заредени с творческа енергия и стремеж към усъвършенстване. Развивайте способностите си и превръщайте знанията в практически умения. Отстоявайте принципите си, но уважавайте и тези на опонентите си.

Драги родители, ценим Вашето партньорство и вярваме, че общата ни цел е успешната реализация на младите хора. Те са нашето бъдеще, нашият европейски път, в който универсалните ценности ще бъдат утвърдени и защитени.

Честит празник на всички, свързали живота си с ПГИ „Д-р Иван Богоров“ – Варна!

Ръководство на гимназията