ПГИ "Д-р Иван Богоров"

„Моята кариера. Успешно начало“

В края на месец февруари в ПГИ „Д-р Иван Богоров“ се проведе поредна среща от програмата „Моята кариера. Успешно начало“, организирана от ирландската финансово-технологична компания “Taxback Group”.

По време на срещата учениците от XI клас продължиха да надграждат наученото до момента и получиха ценни съвети относно бъдещата им професионална реализация и търсенето на работа. Младежите научиха какви са актуалните тенденции на пазара на труда в момента, както кои са отличителните характеристики на добрите работодатели . В допълнение към основната тема госпожа Кристина Илиева, представител на Taxback Group, представи не един, а цели осем нестандартни начина, по които учениците могат да намерят своята първа работа. За финал гостите ни разкриха няколко неочаквани причини, поради които кандидат за работа може да не бъде нает.

Напомняме, че „Моята кариера. Успешно начало“ е единствена по рода си програма за кариерно ориентиране на ученици от гимназиален курс на обучение, която е организирана и водена изцяло от бизнеса. През 2019 година програмата е отличена с първо място в категория „Иновации в обучението на талантите“ на престижните награди за работодателска марка на b2b Media. Програмата се провежда в гимназии във Варна и Велико Търново и цели да подготви учениците за успешно начало на техния професионален път.

ПГИ среща 21 февруари