ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Шесто Национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения, гр. Девин, 15 -17 април 2022

За шеста година сдружение “Аз мога – тук и сега” организира и проведе уникално състезателно събитие – 449 участници, разпределени в 3 възрастови групи, 37 населени места, 56 училища. Мащабен проект, реализиран от 26 ентусиасти, посветили се на идеята да “запалват” млади хора. Професионалисти, които виждат, че си струва да предадеш нататък. 

Учениците Деница Георгиева и Жени Цонева от 9 в клас и г-жа Анита Димитрова, учител по английски език, пътуваха до гр. Девин за участие в състезанието. Участниците писаха есе на тема “Ако можех да имам суперсила, коя бих избрал и защо” и решаваха езиков тест. Жури от преподаватели по английски език от Американския университет в Благоевград оцени работите. Учителите присъстваха на среща за обмен на опит съвместно с членовете на журито. Имаше време за спорт, за изява на таланти, за музика, за игри, за нови приятели, за разходка по екопътеката до водопад Самодивското пръскало.

Предизвикваме всички вас да се включите в следващото им начинание – състезанието по ИТ, информатика и визуални изкуства – 03.06 – 05.06.2022 г., гр. Девин. Уверяваме ви, че ще има много емоции и преживявания, и отлична организация! Ще научите, че който влезе в отбора на можещите, винаги е победител и че да дръзнеш да можеш е най-голямата награда!

Време е да можем, тук и сега!

https://contest.az-moga.bg/it/2022