ПГИ "Д-р Иван Богоров"

ПГИ домакин на проект “All together: safer and better!”

В седмицата от 7.11 до 11.11.2022 г. ПГИ “Д-р Иван Богоров” стана домакин на две групи по проект “All togheter – safet and better”.
През изминалата седмица десет ученици и двама учители от Франция; петима ученици и двама учители от Испания; десет ученици и екипът на проекта бяха ангажирани с разнообразни и интересни дейности.
Гостите посетиха училището ни, бяха включени в дейности и дискусии, свързани с противодействие на рисковото поведение – тютюнопушене, употреба на алкохол и наркотични вещества.
Испанската група беше настанена в приемни семейства и това беше първият опит на нашето училище в тази посока. Според думите на придружаващите учители – испанските ученици са се чувствали добре, обгрижвани и забавлявани през цялото време, а родители на наши ученици споделиха, че гостуването на чуждестранните партньори е донесло положителни емоции вкъщи и не е довело до затруднения.

 

Седмичната програма включваше групова работа, дискусии, спортни дейности. Голяма част от дейностите, свързани с другото направление на проекта – осъществяване на граждански действия, бяха проведени извън училище, като бяха посетени и забележителности във Варна и околността – Археологически музей, Музей на стъклото, Подводница “Слава”, Екопарк – Варна, Ботаническа градина – Балчик, Археологически резерват „Калиакра“, Ветроенергиен парк „Калиакра“.

 

Придружаващите групата учители бяха впечатлени от нивото на английски език на нашите ученици, забавляваха се от предложените дейности и похвалиха организацията ни.

За всички участници беше организирана официална заключителна вечеря с вкусна българска храна и много танци. Партньорите се включваха активно и много успешно във всички български хора.

Бяха връчени медали за активни спортни дейности и подаръци на всички участници – раници с логото на проекта.

Екипът на проект “All together: safer and better!” – с ръководител – Директор на ПГИ – господин Деан Василев; координатор на проекта – госпожа Стойна Илиева, помощник-координатор и учител по английски – госпожа Цветелина Николова, финансист – госпожа Денка Георгиева; информационна подкрепа и логистика – госпожа Ивелина Иванова; руководители на група за мобилност “Франция” господин Светослав Маринов и господин Андриян Киров изказва благодарностите си към всички ученици, които се включиха активно в проектните дейности, на ръководството и на колегите госпожа Светлана Галактионова за подготовката и изпълнението на мажоретния състав на гимназията, както и на госпожа Анита Димитрова, която приветства гостите, запозна ги с много интересни факти за българската реалност и култура и влезе в ролята на треньор по народни танци.

Благодарим на всички родители за подкрепата!
Очакваме следващата мобилност във Валенсия!