ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Изложба на дигитални творби с добавена реалност „Светът има нужда от младите“

 

Днес, 31 май 2023 г. в 13:05 часа във фоайето на третия етаж на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ бе открита изложба на дигитални творби с добавена реалност „Светът има нужда от младите“. Изложбата ще бъде позиционирана във фоайето на втория и третия етаж на гимназията до 16.06.2023 година.

Чрез използване на специално приложение за интерактивно визуализиране на проектите през своите телефони богоровци ще могат да наблюдават дигиталните рисунки, придружени с движещи се обекти и фрактална анимация.

Изложбата е на Арт Галерия Ларго, а творбите са дело на трима художници и преподаватели във Великотърновския университет.

Изложбата представена от директора на галерия Ларго Нели Вълчева.

Темата на изложбата е посветена на проблемите при професионалната реализация на съвременните млади хора. Тя е в унисон с темата на Еразъм+ проекта „All together: safer and better!”, по който работят учениците в ПГИ „Д-р Иван Богоров“. В международният проект, насочен към превенция срещу рисковото поведение и осъществяване на граждански действия, богоровци си партнират с две образователни институции от Франция и Испания.