ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Участие на ПГИ “Д-р Иван Богоров” в Регионален панаир на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт България

На 7 май в гр. Русе се проведе Регионален панаир на учебните компании. Събитието бе домакинствано от Канев Център на Русенския университет. Професионална гимназия „Д-р Иван Богоров“ представи учебна компания „Cube Activities“ с група ученици от 11д клас – Валентин Миланов, Гергана Боева, Божидар Иванов и Изабела Христова с преподавател Светлана Галактионова – учител практическо обучение. Нашите ученици демострираха уменията си по продажби и презентации пред журито и на щанда.

Рекламните материали и продукцията бяха подредени на щанда, който с интерес разглеждаше не само журито, но и самите участници. Предмет на дейност на компанията е изработка на аксесоари за дома, бита. Те се изработват чрез рециклиране на периферни устройства излезли от употреба.

Всички участници презентираха своите идеи и след дълго обсъждане, журито обяви своето решение. Учебна компания „Cube Activities“ продължава в състезанието и ще представи гимназията на национални финали „Изгрявящи звезди“ на Джуниър Ачийвмънт България в София на 5 юни 2015 г.