ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Деветокласници от Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ на посещение в Гребна база „Сия Нейкова“ гр. Варна

На 19 май 2016 г. ученици от IX в и IX г класове, с класни ръководители Диана Димитрова и Анита Димитрова, посетиха Гребна база „Сия Нейкова“ гр. Варна, кв. „Аспарухово“ местност „Малка чайка“. Мероприятието се проведе във връзка със Спортен празник на учениците.

 Главен треньор и ръководител на варненския клуб по академично гребане „Черно.море“ – Емил Нейков запозна групата ученици и учители с историята на този спорт и базата, и представи Стена на славата за заслужили спортисти в гребния спорт.

Базата притежава хангари за лодки, закрит гребен басейн, зала за силова подготовка и тренажорна зала. Учениците ни наблюдаваха тренировка по академично гребане на състезатели на СГК “Черно море” и възпитаници на Спортно училище “Г. Бенковски”. Също имаха възможността сами да се качат на тренажори за гребане, а след това и на четири местни лодки на вода, под прякото ръководство на треньорите Йорданка Ненова и Мария Кръстева. За награда получиха разходка по вода с моторна лодка.

Благодарим на екипа на Гребна база „Сия Нейкова“ за топлото посрещане.