ПГИ "Д-р Иван Богоров"

УЧИ – СПЕСТЯВАЙ – ПЕЧЕЛИ

Днес, в моето училище ПГИ „Д-р Иван Богоров“ се проведе открит урок във връзка със Световната седмица на парите по инициатива на Junior Achievement Bulgaria. Темата беше Парите по света и Финансовата грамотност.

Запознахме се с различните валути по света, презентирани от три наши съученички, които ни изненадаха с жълто-зелените рисунки по лицата си. Научихме, че Европейската централна банка се намира във Франкфурт и как да разпознаваме фалшивите банкноти. Видяхме диаграма с най-често търгуваните валути по света и чухме интересни факти за парите, най-използваните и най-екзотичните банкноти. Разбрахме кои са най-богатите хора в света и как да инвестираме, планираме и управляваме собствените си средства.

Срещнахме се с Даниела Попниколова и Анжела Дзеронян от UniCredit Bulbank, които ни обясниха банковите продукти за физически и юридически лица, лихвите и лихвените проценти. Дадоха ни съвети как да използваме кредитните карти. Успяхме да направим връзка между теоретичните знания и тези от банковата практика.

Представянето беше забавно и атрактивно и в същото време образователно.

Калина Иванова – 11 б клас