ПГИ "Д-р Иван Богоров"

TF FEST 2017 – успех с перспектива!

От 26 до 28 април 2017 три учебни фирми  от ПГИ „Д-р Иван Богоров“ взеха участие на юбилейния международен панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, гр.Пловдив:

Учебна банка Банкисимо АД – екип: Мартин Митков, Памела Стоянова и Калина Иванова, ученици от 11Б клас с ръководител: Цветелина Грозева
Учебна застрахователна компания Богоровинс ЗАД – екип: Денис Лятиф, Мадлена Кателиева, Йоан Йорданов, ученици от 11В клас с ръководител: Диана Димитрова
Учебна фирма Хелтъринг ООД– екип: Виктория Пеева, Благовест Вълчев, Еванина Божанова, ученици от 12Б клас с ръководител: Христина Панайотова

Учениците се конкурираха с повече от 100 фирми от България, Македония, Румъния и Черна гора. Професионални комисии оценяваха учебните фирми и задаваха предизвикателни въпроси, за да проверят професионалната подготовка, екипната работа и мотивацията на учениците.

Успехът, с който сме особено горди е достойното 3-то място в надпреварата за НАЙ-ДОБРА БАНКА  на Банкисимо АД. Освен рекламната визия, която беше равностойна на останалите 10 банки, Мартин и Калина работиха по сложен банков казус, докато Памела обслужваше клиентите. Впоследствие всички заедно отстояваха иновативната концепция на банка с електронни документи, роботизация в обслужването и уникален централен офис, захранван с независими енергоизточници, който беше представен с 3D модел, изработен от Мартин Митков.

Денис, Мадлена и Йоан от Богоровинс, работиха чудесно в екип, държаха се професонално и бяха изключително усмихнати. Аранжираха офиса си като типична застрахователна компания и направиха разнообразни застраховки от Автокаско, през Имуществена застраховка до индивидуална Бизнес-застраховка, както на учебните фирми, така и на външни посетители.

Благовест се прояви като изключително иновативен търговец, като беше в непрекъснато движение и сключи рекорден брой сделки за Хелтъринг ООД. Жалко, че нямаше награда за най-голям обем продажби! Еванина предлагаше здравословните продукти  на кетъринговата фирма от щанда, а Виктория се занимаваше старателно с отчетността, като имаше много работа! Впечатляващ беше дрона, летящ с закачена брошура на Хелтъринг.

Участието на учениците в панаира на тренировъчните фирми “ТФ ФЕСТ МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ”  2017 им донесе ценен опит, като им даде представа за предизвикателствата на конкурентната борба в реалната бизнес-среда и отличи качествата, които един млад човек трябва да притежава: гъвкавост, аналитичност и увереност.

Успешното представяне през тази година е крачка към бъдещите успехи на учениците от ПГИ „Д-р Иван Богоров“ на TF FEST в гр.Пловдив.

Сертификат-Банкисимо

YouTube Preview Image

За повече информация:

https://www.facebook.com/tffest.bg/?fref=ts

http://www.buct.org/

sertifikat1

 

sertifikat2

 

Автор: Цветелина Грозева, придружаващ учител по време на пътуването.

29.04.2017г.