ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Националното състезание за финансова грамотност „Финансов лагер“

За шеста година JA България и Ситибанк организираха за ученици от гимназиален етап Националното състезание за финансова грамотност „Финансов лагер“. Участие в двудневната инициатива взеха 63 ученици от 21 училища в 13 града, които през тази учебна година изучават програмата „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт.

JA Bulgaria

 По време на иновационния лагер екипите получиха подкрепа от трима бизнес ментори от Сити, а в края на втория ден представиха идеите си пред жури от представители на JA и компанията.

В националното състезание взеха участие представители от 11д на Професионална гимназия „Д-р Иван Богоров“ гр. Варна,  Учебната компания „PlantCrate“ – Георги Минчев и Александрина Михайлова. Гимназистите се справиха перфектно с поставените задачи: създадоха иновативна фирма, свързана със зелено предприемачество и съставиха бизнес план. За своето представяне учениците получиха Сертификати за участие в Национално състезание за финансов грамотност.

Предстои  им участие в  Регионално състезание на Учебните компании за което в момента се подготвят. Да им пожелаем успех и класиране за  Национално състезание за най-добра Учебна компания „Изгряващи звезди“ .