ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Дарение вместо цветя за първия учебен ден

Всеки който има желание да подкрепи Алекс в предстоящото й лечение, може да  го направи, като паричките отделени за букет с цветя за първия учебен ден, може да дари за кампанията в подкрепа на Алекс.

По този начин много от цветята няма да бъдат изхвърлени след 3-4 дена, а ще бъдат използвани в подкрепа за сбъдването на една детска мечта, и всеки от вас ще остане с удовлетворението , че е направил добро. И не само това, по този начин ще научим деца и на добродетелност, съпричастност, благотворителност и най-вече на единност. Именно това е начинът да покажем на децата, как всеки с малко добро, обединено от всички в едно, се постигат невъзможни неща.

Такава кампания бе направена за първи път в България през 2018 г. на територията на община Бургас, която приключи изключително успешно.

Организацията на работата , всяко училище може да направи по начин който смята за най-добре.

Най-успешно, кампанията в Бургас е била проведена по следния начин:

Всеки класен ръководител приготвя кутия за дарения на която може да залепи някой от афишите за кампанията на Алекс, където са изброени и възможните начини за подкрепа. След приключване на първия учебен ден събраните пари може да бъдат изпратени по дарител-ската сметката на Алекс, или за по-голямо удобство, всички пари събрани от цялото училище, изпратени на веднъж. Ако имате някакви притеснения може и да ги предадете лично на родителите на Алекс.

Ето и по какъв начин може да подкрепите Алекс:

Чрез дарение по дарител-ска сметка – ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

IBAN: BG40CECB979040G7448700,        BIC: CECBBGSF
ТИТУЛЯР: АЛЕКСАНДРА АЛЕКСАНДРОВА КРЪСТЯНИНА гр.ВАРНА

  • DMS с текст на латиница ALEXANDRA на номер 17 777

https://dmsbg.com/12313/dms-alexandra-2/?fbclid=IwAR3_m_kEajzNMnFkjsDm4cQQekVBwFhx_WnUKS7L6WyLn4XUxd_ubZQCB-M

 

 

  • PayPal : [email protected] титуляр: Венета Кръстянина (майка)

За да потвърдим истинността на кампанията на Алекс, прилагаме и медицински документи , както и офертите от лечебното заведение в САЩ. Също така, това, че кампанията има създадени DMS номер и helpkarma , удостоверява истинността на кампанията, защото в тези две организации, задължително се проверяват всички медицински документи както и офертите от лечебните заведения, и когато се потвърди истинността им от медицински лица, се активира самата кампания.

Ето и малко информация за Алекс и нейното заболяване:

Алекс е родена с рядката диагноза „Фибуларна хемимелия ”- пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало.

Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли, САЩ Флорида.

Благодарение на помощта на стотици дарители първият етап от лечението на Алекс завърши успешно през юли 2018 година.

Беше направена успешна корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крачето с 5 см, след което Алекс премина през 7- месечна рехабилитация в Пейли институт. Първият етап от лечението ѝ продължи 10 месеца, които бяха изключително трудни за нея и нас. Но тя не веднъж доказа, че е герой и се справи перфектно с всяко предизвикателство. Няма да скрием от вас, че през този период имаше и много сълзи и болка, но след постигнатия резултат се видя, че всичко си е заслужавало. И така за кратко малката ни принцеса се радваше на много игри с приятелчета, тичаше на воля с тях, а в момента дори ходи на детска ясла.

За съжаление, с времето разликата между двата и крака продължава да нараства, което започва от ново да затруднява ходенето.

След извършен преглед през април 2019 година, при д-р Пейли, е определен и периодът за продължаване на лечението ѝ който е насрочен за есента на 2020 г.

Поради липсва на средства се налага да започнем нова благотворителна кампания. През този втори етап от лечението на Алекс, отново ще бъде направена корекция на глезена и тибията и ще бъде удължено крачето със 6 см. Ще има и дълга рехабилитация по време на удължаването на костта и по време на калцирането ѝ, лечението ще продължи около 10 месеца.

След което ще започне третия етап от лечението – на около 9-10 годишна възраст, който е финален.

През него ще се извърши още една операция и на двата крака- удължаване с 8см. на десния крак и спиране растежа на левия крак, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двете крачета. Този етап също ще продължи около 10 месеца.

От Фонда за лечение на деца, има няколко отказа за подпомагане лечението на Алекс. Това е и причината да се обърнем към вас за помощ, защото се оказвате единствената ни надежда.

За завършване на лечението на Алекс са нужни 787788 лв. До момента има събрани 196000лв. Остава да съберем сумата от 592000 лв.

Вярваме, че с вашата подкрепа отново ще се сбъднат нашите мечти – Алекс да бъде едно нормално развиващо се дете , радващо се на детските игри наравно с другите деца.

Нека запазим нейната харизматична усмивка, която винаги успява да ни зареди с положителна енергия.

 

За контакти :

Александър Кръстянин – Баща

тел: 0898239051 ; мейл:  [email protected]

            Венета Кръстянина – Майка

            тел: 0877733370 , мейл:  [email protected]