ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Световна седмица на парите

Световната седмица на парите е ежегодна глобална кампания за повишаване на информираността относно важността на финансовата грамотност за младите хора от ранна възраст. Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си. Световната седмица на парите се организира от Международната мрежа за финансово образование на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD/INFE). Седмицата в България се координира и организира от JA Bulgaria с институционалната подкрепа и партньорство на  Министерството на финансите  и  Министерството на образованието и науката. В нея са поканени да участват всички училища в страната, като достъпът до онлайн събитията, които ще бъдат част от седмицата, е неограничен.

В нашето училище ще бъде проведен открит урок с гост-лектор г-н Свилен Радоев – регионален координатор за Варненска област в Уникредит АД.

Темата тази година е „Да запазим себе, да запазим парите си!”

Откритият урок  ще се проведе във виртуална класна стая „Световна седмица на парите – 22.03 – 28.03.2021 год.“, от 10.45ч. на 25.03.2021 год. в час по Банково дело в 12 А клас!

код на курса 7tulcl,