ПГИ "Д-р Иван Богоров"

Кариерното ориентиране

Седмицата преди Цветница в Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ бе посветена на кариерното ориентиране на нашите абитуриенти. В два последователни дни учениците от XII г и XII д клас получиха ценни съвети относно намирането на първа работа от представител на един от големите работодатели в град Варна – Taxback Group.

С учениците се срещна госпожа Кристина Илиева, която е част от екип „Човешки ресурси“ на компанията. Тя сподели важни насоки затова как младите хора могат да се подготвят за своето първо интервю за работа – какво ще помогне, за да се отличат като отговорни и мотивирани кандидати, както и грешките, които не бива да допускат в срещите със своите бъдещи работодатели. Посещението на госпожа Илиева бе посрещнато с истински интерес от дванайсетокласниците, които имаха възможността да получат полезна информация не само по отношение на интервютата за работа, но и да зададат въпроси, които истински ги вълнуват.  

Taxback Group, която тази година празнува 20 години на пазара на труда в България, работи активно в насока подпомагане на младите хора във Варна за техния успешен кариерен старт. От 2019 година насам компанията провежда съвместно с ПГИ „Д-р Иван Богоров“ целогодишна програма за кариерно ориентиране на ученици от гимназията (прочетете повече за нея тук).

Съвместното сътрудничество на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ с Taxback Group и увереността, с която учениците преминали през подобни срещи и обучения подхождат към своя професионален старт, е доказателство за ползотворния ефект от сътрудничеството между  професионалните гимназии и бизнеса.